de mailgroep U2 Vlaanderen

Hoe is u2vlaanderen ontstaan?

Sinds een paar jaar mailen wij met een twintigtal Belgische en een paar Nederlandse U2 fans de laatste nieuwsjes naar elkaar. Het probleem tot nu toe was dat de ene een bericht ontving en de andere niet, omdat iedereen met andere emlailadressen werkte.

Op een gegeven moment heb ik gedacht om alle adressen eens in te tikken en er een nieuwsgroep bij http://www.egroups.com aan te maken. egroups is nu overgenomen door yahoo!groups zodat ik alles aangepast heb aan http://groups.yahoo.com.

Wat zijn de voor- en nadelen van u2vlaanderen?

De voordelen zijn duidelijk.

Maar er is ook een groot nadeel: er zit reclame op de sites en in de mails die je toegestuurd krijgt. Dat is de tol die we moeten betalen met gratis dingen op het net. Het is nu eenmaal zo. Bovendien vragen ze je om een aantal gegevens over jezelf, kwestie van daar iets mee te doen. Het spreekt voor zich dat je deze vragen naar eigen keuze invult en je liegt er voor mijn part maar duchtig op los.

Het adres: http://groups.yahoo.com/group/u2vlaanderen

Waarom heet de groep u2vlaanderen?

Ik weet dat er in Vlaanderen partijen zijn die het alleenrecht op de naam Vlaanderen zouden willen hebben. Ik heb geen enkele bedoeling gehad met de naam. Uiteindelijk komen de meesten van ons uit het noorden van België, en dat wordt vlaanderen genoemd. Als ik het u2belgië zou genoemd hebben, zou ik onze Franstalige vrienden vergeten en dat wil ik niet. Vandaar dus de naam.

Hoe schrijf ik in?

Nadat je jouw e-mailadres hebt ingevoerd en op de knop gedrukt hebt, contacteer ik je met verdere instructies.